Ηλίανθος Λουλούδι

Ηλίανθος

Οι ηλίανθοι είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ομορφύνετε τη μέρα οποιουδήποτε! To 21 Flowers ανθοπωλείο σας προσφέρει τις πιο φρέσκες ανθοδέσμες με ηλιοτρόπια, ιδανικές για γιορτή, γενέθλια, επετείους και πολλά άλλα! Νέα στη συλλογή μας είναι μια ποικιλία από μπουκέτα με τριαντάφυλλου και ηλίανθος, ιδανικά για να στείλετε ένα ιδιαίτερο δώρο.

Ηλίανθος - Μπουκέτο με Ηλιοτρόπια

€45,00
ΚΩΔ product_0199

Μπουκέτο με Τριαντάφυλλα και Ηλίανθους

€55,00
ΚΩΔ product_0200

Ανθοδέσμη με Ηλίανθους

€55,00
ΚΩΔ product_0201

Ηλίανθοι και Ροζ Τριαντάφυλλα

€55,00
ΚΩΔ product_0202

Λαμπρό & Φωτεινό - Μπουκέτο

€85,00
ΚΩΔ product_0203

Σύνθεση με Ηλίανθους

€130,00
ΚΩΔ product_0204

Ηλίανθοι & Λίλιουμ - Μπουκέτο

€55,00
ΚΩΔ product_0205

Ανθοδέσμη με Ηλίανθους και Ίριδες

€60,00
ΚΩΔ product_0206

  

 

 

 Ηλίανθος Λουλούδι - Σημασία, Συμβολισμός

Ο ηλίανθος ή ηλιοτρόπιο ή απλά ήλιος. Αν λατρεύετε αυτό το λαμπερό λουλούδι, θα είστε περίεργοι να μάθετε ποια είναι η έννοια του ηλίανθου. Ποιος είναι ο συμβολισμός πίσω από αυτό το φυτό, η πνευματική του σημασία και η σημασία του στη μυθολογία και στον λαϊκό πολιτισμό.

Ξεκίνησε να καλλιεργείται στα αρχαία χρόνια από τους λαούς της κεντρικής Αμερικής, μάλιστα αρκετά πριν το καλαμπόκι. Οι σπόροι του αποδείχθηκαν πολύτιμο διατροφικό στοιχείο καθώς είναι πλούσιοι σε λιπαρά.

Στην Ελληνική μυθολογία, λόγω του μύθου με την Κλυτία και την Λευκοθόη, ο ηλίανθος συνήθως σημαίνει λατρεία και πίστη. Ωστόσο, οι έννοιες του ηλίανθου μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών.

Στην Κίνα, οι άνθρωποι συνδέουν τους ηλίανθους με μεγάλη διάρκεια ζωής, καλή τύχη και ζωτικότητα.

Σε ομάδες ιθαγενών της Αμερικής, οι ηλίανθοι αντιπροσώπευαν τη συγκομιδή, τη γενναιοδωρία και την τροφοδοσία επειδή παρείχαν σπόρους, χρωστική ουσία και άλλα.

 

Έννοια του χρώματος - Ηλίανθος

Δεν υπάρχει υπέροχο ποίημα ή οποιοδήποτε άλλο έργο τέχνης χωρίς συμβολισμό λουλουδιών. Τα λουλούδια έχουν εμπνεύσει τους ανθρώπους σε όλη την ιστορία και έχουν προσελκύσει την προσοχή τους με πολλούς τρόπους.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να πείτε δίνοντας μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο είδος λουλουδιού, χωρίς να πείτε ποτέ μια λέξη.

Το κίτρινο χρώμα του ηλίανθου συμβολίζει τη ζωτικότητα, τη νοημοσύνη και την ευτυχία. Το κίτρινο χρώμα επίσης παραδοσιακά συμβολίζει τη φιλία.

Τα ηλιοτρόπια συμβολίζουν επίσης τη λατρεία και την πίστη σε διάφορες θρησκείες λόγω της ομοιότητάς τους με τον ήλιο, ο οποίος συνδέεται με την πνευματική γνώση και την επιθυμία για αναζήτηση φωτός και αλήθειας.

Οι Ίνκας χρησιμοποίησαν ηλιοτρόπια για να συμβολίσουν τον Θεό του Ήλιου και τους έφεραν σε ναούς για λατρεία. Οι ιέρες φορούσαν επίσης ηλιοτρόπια στα ρούχα τους και ως κορώνες.

Η αποστολή ενός φωτεινού κίτρινου μπουκέτου με ηλίανθος όχι μόνο θα κάνει κάποιον να αισθάνεται ξεχωριστός και φωτεινός, αλλά και να εκφράζει τα πιο τρυφερά συναισθήματα σας.

 

Search